Patrick Trio, ingenieur van opleiding, heeft een grondige en gepassioneerde zoektocht ondernomen naar de Trage Wegen van Groot Herent. Dankzij zijn speurwerk in oude kaarten en archieven beschikken we vandaag over een uiterst gedetailleerd databestand (voorbeeld), dat hij bovendien ter plaatse heeft gecontroleerd om de actuele staat van de wegen vast te stellen. Op basis van zijn bevindingen kon Annick Vanblaere de Felt-kaart opstellen, waardoor een compleet overzicht mogelijk werd.
U kiest zelf kiezen welke achtergrond rechtsboven op de kaart tussen: default (plan) of de satellietversie.
Standaard is de lijst op deze pagina alfabetisch gesorteerd, maar onderaan de lijst kunt u kiezen om de volgorde per gemeente en per wegnummer te bekijken.
Elke weg is gelinkd naar de kaart.
Mocht u zelf op uw wandeltocht vaststellen dat de staat van de weg is gewijzigd, dan vernemen wij dit graag van u. Heb je jouw gsm bij, neem dan een paar foto's en mail ze aan onze kaarteditor Annick Vanblaere.
U zal merken dat sommige wegen, meerdere malen vermeld staan. De reden hiertoe is, dat ofwel wegen over de gehele lengte soms toegankelijk zijn, en het andere stuk niet. Ofwel... is eenzelfde weg onderbroken, maar loopt een eind verder weer door.
Natuurgebieden Groot Herent
Waar molens stonden of staan in Herent
Hoewel de trage wegen sinds het gemeentedecreet (2019) logischerwijze onder de gemeente vallen, is dit voor een aantal van die wegen niet het geval, met name de trage wegen die in erkende natuurgebieden en onder ministeriële bevoegdheid staan.
Om de nodige rust in erkende natuurgebieden te garanderen wordt er van overheidswege een toegankelijkheidsreglement opgesteld. In Herent is dit het geval voor de natuurgebieden "Het Kastanjebos" en "De Molenbeekvallei".
Om de wandelaars een goede impressie te bieden van deze natuurgebieden heeft de beheerder (Natuurpunt Herent) ook nieuwe wandelpaden gecreëerd zodat je in beide gebieden mooie lussen kunt bewandelen zonder de natuur te storen.